Podružnična šola Šentlovrenc je gostila 29. srečanje podružničnih šol

Pripravili smo kulturno športni program, se podali po trim stezi »Loška lisička« na koncu pa smo se osvežili še s sladoledom.

V četrtek, 26.maja 2022, je Podružnična šola Šentlovrenc organizirala tradicionalno srečanje podružničnih šol treh občin, občine Trebnje, občine Ivančna Gorica in občine Šmartno pri Litiji.

Srečanja  se je udeležilo okoli 150 otrok z učitelji iz podružničnih šol Primskovo, Štangarske Poljane, Velika Kostrevnica ter Temenica.  Vabilu so se odzvali tudi ravnatelj Osnovne šole Šmartno pri Litiji Tomaž Rozina, ravnateljica  Osnovne šole Šentvid pri Stični Angelca Mohorčič ter župan občine Trebnje Alojzij Kastelic.

Učenci PŠ Šentlovrenc so se predstavili s prikupnim kulturnim programom. Dobrodošlico je vsem povabljenim gostom zaželela vodja PŠ Šentlovrenc Teja Zajec.  Navzoče sta še nagovorila ravnatelj OŠ Trebnje Rado Kostrevc ter župan Občine Trebnje Alojzij Kastelic.

Po končanem kulturnem programu je sledila malica iz nahrbtnika, nato pa pohod po trim stezi na Veliki Loki. Trim steza »Loška lisička«, je krožna gozdna pot, ki poleg športne vadbe ponuja tudi naravni poligon za opazovanje narave in živali, o čemer smo se lahko prepričali tudi sami.

Po končanem pohodu smo se še posladkali s sladoledom. Dan je minil v  prijetnemu druženju ter izmenjavi dragocenih izkušenj.

Naslednje jubilejno 30. srečanje bo na  Primskovem, kjer se je vse skupaj pravzaprav začelo. 

Teja Zajec

Vodja PŠ Šentlovrenc

Foto: Brane Praznik

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost