SPREJEM PRVOŠOLCEV V SKUPNOST UČENCEV

V četrtek, 8. 10. 2020, je potekal sprejem prvošolcev v Skupnost učencev OŠ Trebnje – PŠ Šentlovrenc. Prireditev smo izvedli v telovadnici PŠ Šentlovrenc. Program sta povezovala četrtošolka Zoja in petošolec Lovro.

Začeli smo z lutkovno predstavo z naslovom Strah v izvedbi učiteljev, ves nadaljnji program pa je potekal v izvedbi učencev PŠ Šentlovrenc. Učenci 3. in 4. razreda so nastopili s pesmijo Poj z menoj, drugošolec Marcel pa je odločno in pogumno deklamiral Lainščkovo pesem Nova pravila. Na vrsto so prišli prvošolci in drugošolci, ki so ob spremljavi učitelja Uroša na kitari zapeli in zaplesali pesmico Lili in Bine. Sledil je 1. samostojni nastop prvošolcev z deklamacijo Korenjak. Z uspešnim nastopom so pokazali, da so pravi korenjaki in da so pripravljeni na svečano zaobljubo. Povezovalka Zoja je brala zaprisege, katere so prvošolčki glasno ponavljali za njo. Nove člane skupnosti učencev smo nagradili z močnim aplavzom.

Ob koncu so učenci od 1. do 5. razreda zaplesali njihov skupni ples, petošolci pa so nastopili s pesmijo Gusarska. Vodja PŠ Šentlovrenc, učiteljica Teja Zajec, je zaključila prireditev s sporočilom ob Tednu otroka Odgovor je pogovor.

Zapisala: Urška Korelec

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost